Thursday, December 2, 2010

Cara memasang intercooler pada kereta

Seperti anda meningkatkan kekuatan turbocharged anda,anda juga meningkatkan keperluan untuk prestasi intercooler.Sebuah intercooler berprestasi tinggi menyejukkan dan menigkatkan aliran udara dari turbo ke petak enjin,membolehkan kereta anda berfungsi dengan lebih cekap dan menurunkan risiko kegagalan enjin.

ARAHAN

1.Pilih intercooler yg sesuai untuk dipasang pada kereta anda.Ia sepatutnya boleh menggantikan intercooler asal dengan pengubahsuaian minima petak enjin anda.Dengan memilih intercooler yang terlalu besar atau rumit untuk kereta anda,anda berisiko untuk menyusun semula hos dan mengubahsuai engine mount bracket untuk menyesuaikan semuanya di bawah hood.

2.Keluarkan bateri sekiranya anda memasang intercooler pada kereta anda.Jangan lupa untuk memakai pelindung matasetiap kali anda bekerja di sekitar bateri kereta.

3.Keluarkan semua fascias atau cowling yang ada di sekitar intercooler asal.Putuskan hubungan semua hos dan bracket pada intercooler asal,dan menjaga semua hardware di tempat apabila anda memasang semula unit baru.Anda juga untuk mengasingkan setiap kabel wiring yang ada sekitar intercooler asal untuk mengurangkan kemungkinan merosakkan kabel.

4.Gunakan socket wrench yang sesuai untuk mengeluarkan intercooler asal bersama-sama dengan mounting bracket,dari sistem intercooler yang ada.Ini mungkin merupakan kesempatan yang sangat baik untuk memeriksa bahagian dalam intake anda untuk kelembapan atau puing-puing. Pisahkan braket untuk intercooler selepas itu keluar dari petak enjin.

5.
Pasang intercooler prestasi baru untuk pemasangan braket asli. prestasi kit intercooler Beberapa mungkin mempunyai adapter kecil yang akan membolehkan pemasangan yang tepat untuk hampir semua jenis braket saham. Ketatkan semua baut dengan jari anda, dan memasang perakitan bahagian belakang dalam petak enjin.

6.Pasang kembali semua hos dan braket, pada dasarnya bekerja secara terbalik. Ketatkan semua klim dan baut dengan jari-jari anda sampai semuanya di tempat, jika anda perlu shift atau manuover intercooler baru ke kedudukan yang lebih baik. Gunakan kunci momen untuk memperketat semua peralatan selepas pemasangan intercooler dan menyokong sekitarnya benar-benar dipasang.Sambung semula bateri.

No comments:

Post a Comment